Herken je dit?

 • De afdelingsleider gaat ervan uit dat jij de plek in de schoolfeestcommissie overneemt van je zieke collega. Tuurlijk zeg je dat toe, terwijl je denkt: hoe dan?? In je normjaartaak heb je geen ruimte meer, maar ja, iedereen heeft het druk. Ze zegt dat het volgend jaar wel wordt verrekend met je uren.
 • Soms vraag je je af hoe het zou zijn om net als je vrienden een baan te hebben met afgebakende uren en taken. Toen je in het onderwijs begon, kreeg je van iedereen opmerkingen dat het wel lekker is om zoveel vrij te zijn, maar in werkelijkheid heb je juist veel minder vrije tijd dan anderen.
 • Aan de bijna dagelijkse hoofdpijn merk dat je dat het echt tijd is voor meer ontspanning. De sportschool in de buurt heeft een aanbieding met 10 yogalessen waar je je vol enthousiasme voor aanmeldt. Wat er alleen uiteindelijk (wéér) gebeurt, is dat jij je de eerste les moet haasten om op tijd te komen, de tweede red je niet, de derde keer ben je te moe en uiteindelijk ga je de rest van de lessen ook maar niet, zodat je meer tijd overhoudt voor je werk.
 • Je beste vriendin staat onverwachts aan de deur met een fles rosé en flinke schaal vegan sushi. Ze vindt het niet oké dat je nooit meer tijd voor haar maakt en dat jullie vriendschap zo oppervlakkig is geworden. Je reageert geïrriteerd. Het is vast en zeker lief bedoeld, maar o zo slecht getimed. Had ze niet even kunnen overleggen of het vandaag wel uitkomt?
 • Ergens merk je wel dat je relatie niet echt lekker loopt, maar je hoopt dat het vanzelf beter gaat als het rustiger is op je werk. Het is lang geleden dat je samen met je partner iets leuks deed. In de zomervakantie maak je echt, echt tijd voor jullie samen, neem je je voor. Ieder jaar. Maar echt.

 

Hoe zou het voor je zijn als je

 • Zonder schuldgevoel aangeeft welke extra werkzaamheden op dat moment mogelijk zijn voor jou – niet alleen maar omdat iets zo hoort, het van je verwacht wordt of omdat iedereen het zo doet?
 • Ook weer tijd hebt voor leuke dingen ná werktijd? Dat je afspraken kunt maken zonder in de stress te schieten of het wel uitkomt met je bezigheden voor school?
 • Er helemaal oké mee bent dat je eerst tijd voor jezelf neemt om te ontspannen als het nodig is en niet pas als je agenda het weken later toelaat?
 • Zonder bezwaard gevoel tijd kunt maken voor de mensen en dingen die ook belangrijk voor je zijn? Om spontaan op uitnodigingen in te kunnen gaan zonder jezelf op te jagen met de gedachte aan het werk dat dat er nog ligt?
 • Oprechte aandacht hebt voor je relatie, zodat het niet alleen van een zomervakantie afhangt? Dat je weer tijd hebt voor die belangrijke persoon in je leven, die nu vaak op de laatste plek komt en jou steeds vaker laat merken dat het zo niet door kan gaan?

 

Dan ben je hier op de juiste plek. Het is precies waarmee ik je help in het Work Life Rebalance traject. Ik werk met gedreven docenten die gemakkelijk 45 uur in 0,8 fte toveren, maar die ook verlangen naar de tijd om het werk goed en met plezier te blijven doen en daarnaast hun eigen leven te hebben. Als de werkdruk om je heen niet verandert, dan kijk je wat je in jezelf kunt doen of laten. Via ademwerk en lichaamsgerichte coaching realiseer je een fijne balans.

 

Wat het jou oplevert:

 • Je bent duidelijk naar jezelf en anderen over wat je aan extra taken kunt doen en wat niet. Je levert nog steeds prima werk, maar dat gaat niet langer ten koste van jouw energie.
 • Vrije tijd voelt als eigen tijd in plaats van verlengde werktijd. Je hebt weer iets te zeggen over hoe jouw agenda eruit ziet en daardoor ga je minder gestrest met je tijd om. No more geleefd worden.
 • Je gaat relaxter om met het feit dat er altijd wel iets voor school te doen is. Je zorgt eerst goed voor jezelf, waardoor je uiteindelijk ook met meer gemak je werk doet. De werkdruk verandert misschien niet, maar hoe je ermee omgaat wel.
 • Eindelijk neem je de tijd om weer te socializen, als je daar zin in hebt. Op je gemak voer je een goed gesprek met een vriendin. Je pakt doordeweeks een terrasje, gaat naar een verjaardagsfeest, of geniet van een paar uur bankhangen met boek of film.
 • Doordat je zo ontspannen je werk doet, ben je ook thuis stukken relaxter (= leuker :-). Je hebt weer de aandacht die zo nodig is voor jullie relatie, voor je partner. Het gejaagde gevoel dat je al zo lang had, komt tot rust. Er ontstaat ruimte voor verdieping en om het gewoon weer fijn hebben met elkaar.

 

Het traject Work Life Rebalance bestaat uit acht afspraken van anderhalf uur, verspreid over een half jaar, in mijn praktijk in Haarlem. De investering is € 250 per maand. Wanneer je in één keer betaalt, krijg je € 150 korting en betaal je slechts € 1350*.

Tip: informeer bij je werkgever of je een vergoeding of bijdrage kunt krijgen in het kader van vitaliteitsbeleid.

 

*Betaal je zakelijk, dan komt hier btw bij.

 

wat zeggen anderen over werken met mij?

 

"Ik ervaar jou als positief, oprecht en attent. Je hebt veel energie en kunt razendsnel verbanden leggen. Je maakt oprecht contact en brengt denken en voelen samen in een mooie Rebalancing behandeling." (GV, 54)

~

"Door haar brede kennis van zaken en {levens}ervaring is ze is in staat om - bij wijze van spreken - binnen een half uur praktische en waardevolle inzichten te geven over een situatie waar de ander in zit. Door haar betrokkenheid en een stap extra te zetten voor haar cliënten onderscheidt ze zich." (SB, redacteur)

~

"Zij bood voor mij de bedding om volledig te voelen wat er gevoeld mocht worden, een plek waar alles welkom is. Met veel subtiliteit brengt ze je aandacht steeds weer terug naar het lichaam, naar het NU. Tijdens de ademsessie heb ik de begeleiding van Natascha ervaren als zacht en veilig." (vrouw, 29)