Waar ga jij van aan op een manier die jou energie geeft? Of sta je juist altijd 'aan' en voel je je gejaagd? Hoe uit perfectionisme zich fysiek? En zorgeloosheid? Wat vertelt je lichaam jou daarover? 

 

Wat, als je je met moeiteloosheid kon omringen - en dat dat je ruimte is?

(vrij naar Bert Schierbeek)

 

Lichaamsgerichte coaching

Hoe helpt lichaamsgerichte coaching je bij je persoonlijke ontwikkeling? Je lichaam is altijd in het hier & nu, net als de adem. Geen verhalen waarin we verstrikt raken. Zeker, we hebben allemaal zo onze overtuigingen: "Ik moet eerst dit, want anders dat. Laat ze maar niet merken dat ik eigenlijk onzeker ben. Zo doe ik dat. Ik ben nou eenmaal zo."

Helpt het jou om zo in het leven te staan, of is het belemmerend (geworden)? Nu en hier, precies zoals je bent, is dat goed genoeg? Misschien is er iets dat eindelijk gezien, gevoeld en erkend mag worden, zodat spanningen niet meer onderhuids hoeven gaan op de enige manier die ze kennen: zich vastzetten als hoofdpijn, een stijve nek of ander 'ongemak'.

 

De naam van mijn praktijk, Rebalanced Breathing, geeft aan dat ik Rebalancing en verschillende vormen van ademwerk combineer. Work Life Rebalance is een op jou afgestemd traject, om je te kunnen helpen op een manier die bij jou past. 

 

Rebalancing

gaat uit van een natuurlijke staat van vrijheid en ruimte. Dat klinkt heel mooi, maar: hoe dan als ik me gestrest voel, altijd haast heb en nergens tijd voor? Precies dat: wat zit er in de weg? Rebalancing is lichaamsgerichte aandacht voor wat er in en om jou heen aan de hand is, vaak iets waar je last van hebt. Ergens hoeft het van jou niet eens per se anders - je gaat heus wel door want daar ben je aan gewend en dat is 'oké' - én er is dat verlangen om energieker en met meer gemak door het leven en je werkdagen te gaan.

Ademcoaching

"Just breathe", staat er zo moeiteloos in quotes. "And breathe", in neon, op de insta famous groene muur van een hotel in Amsterdam. Ja, het mag moeiteloos: in en uit, in en uit - zonder iets te moeten, zonder altijd maar je best te hoeven doen. Wat als moeiteloosheid je ruimte is? 

Ik zet deze vormen van ademwerk in: Liquid Breath© en de Verbonden ademhaling.

 

Review lichaamsgerichte coaching bij Rebalanced Breathing:

 

"Ik was teveel in mijn hoofd, te weinig bij mijn gevoel. Dat Rebalancing bij het lichaam begint en niet bij het hoofd, sprak mij aan. Toen ik bij jou ook ademhalingssessies zag staan, was ik om.

Het traject heeft mij meer bewustzijn gebracht, lichtheid en het vertrouwen dat zonder verzet blokkades vanzelf verdwijnen, of in ieder geval beter te hanteren worden.

Het is bijzonder om door iemand begeleid te worden die jou Ziet, zonder dat de woordelijke overdracht allesbepalend is. Jij ‘ziet’ iemand en de behoeften van diegene op basis van halve woorden, bewegingen en de energie die er mee naar binnen wordt gebracht. Heel bijzonder."

Liesbeth, advocaat, 45 jr.