Wat als moeiteloosheid je ruimte is?

Wat, als je je met moeiteloosheid kon omringen - en dat dat je ruimte is?

(vrij naar Bert Schierbeek)

 

Waar ga jij van aan? Wat geeft jou energie? Of sta je juist altijd 'aan' en ervaar je daardoor stress en vermoeidheid? Hoe voelt perfectionisme in je lichaam? En zorgeloosheid? Wat vertelt je lichaam jou daarover? Vertraag en vertrouw op de wijsheid in jou.

Rebalancing

gaat uit van onze natuurlijke staat van vrijheid en ruimte. Ja maar: hoe dan als mijn werk stroef loopt, ik me gestrest voel, altijd haast heb? Precies dat: wat zit er in de weg?

Rebalancing is lichaamsgerichte aandacht voor wat er in en om jou heen aan de hand is, meestal iets waar je last van hebt. Ergens hoeft het van jou niet eens per se anders - je gaat heus wel door want daar ben je aan gewend en het is 'oké' - én er is dat verlangen om energieker en met meer gemak door het leven en je werkdagen te gaan.

 

Informatie

Een sessie Rebalancing bestaat doorgaans uit een begeleid zelfonderzoek, lichaamswerk en eventueel oefeningen.

Zelfonderzoek: we zitten tegenover elkaar en je onderzoekt wat op dat moment jouw aandacht vraagt. Waar ben je nieuwsgierig naar, wat dient zich aan? Een schouder die vastzit, irritaties thuis, werkdruk die ervoor zorgt dat je je gejaagd voelt?

Lichaamswerk: het zelfonderzoek kan verdergaan op de massagetafel, maar een sessie is geen vaststaand concept. Via aanraking en massage kun je je bewuster worden van jouw thema's, bijvoorbeeld hoe je reageert op werkstress.

Hoe helpt lichaamswerk je bij je persoonlijke ontwikkeling? Het lichaam is altijd in het hier & nu, net als de adem. Geen verhalen waarin we verstrikt raken. Jazeker, we hebben allemaal zo onze overtuigingen. We onderzoeken samen of die jou helpen, of juist belemmeren. Nu en hier, precies zoals je bent. Kun je blijven bij wat zich aandient? Vaak wil iets alleen maar erkenning, eindelijk gevoeld worden, zodat spanningen niet meer onderhuids hoeven te gaan en zich vastzetten als hoofdpijn, een stijve nek of ander 'ongemak'.

 

Uitwisseling

  • Een kennismakingssessie met intake duurt twee uur. De uitwisseling is 130 euro.
  • De uitwisseling voor een traject van zes afspraken van anderhalf uur is drie termijnen van 330 euro (of eenmalig 900).
  • De meeste docenten kunnen het traject vergoed krijgen uit een vitaliteitsregeling of persoonlijk budget. Overleg met je werkgever wat de mogelijkheden voor jou zijn. Je bent hard nodig in het onderwijs en je hebt hart nodig voor jezelf ♡